Українці з 1 січня 2017 року зможуть потрапити на територію Республіки Білорусь тільки за закордонними паспортами. Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, 31 березня Мінськ і Київ досягли домовленості про відстрочення режиму в'їзду для українців за закордонними паспортами на територію Білорусі.

У міжнародних аеропортах режим в'їзду українців на територію Республіки Білорусь виключно за закордонними паспортами буде введений з 1 січня 2017 року, в міжнародних і міждержавних пунктах пропуску залізничного та автомобільного транспорту – з 1 квітня 2017 року, в місцевих пунктах пропуску через державний кордон – з 1 січня 2018 року.

При цьому українська сторона запропоновано максимальне спрощення режиму перетину україно-білоруського державного кордону громадянами України, які проживають в прикордонних регіонах, зокрема шляхом внесення змін до відповідної двосторонньої угоди. 

Відео дня

Раніше білоруси офіційно попередили, що за новими внутрішніми українськими паспортами у вигляді пластикових ID-карт у сусідню державу не пропускатимуть. А громадяни Білорусі поки що можуть перетинати кордон України за внутрішніми паспортами.

ogo.ua