Більшість українців вважає, що нинішній рівень моральності суспільства став нижче, ніж був у радянський час. Лише близько чверті опитаних вважає, що в останні півтора-два роки рівень моральності в нашому суспільстві став вище, ніж був до того, чи залишився незмінним.

Про це говорять результати опитування, проведеного Research & Branding Group, опублікованого на сайті компанії. Домінуючим серед українців є думка, що рівень моральності в цей період має тенденцію знижуватися.

Українці виставили свої оцінки допустимості здійснення певних вчинків. «Ці вчинки були підібрані нами з таким розрахунком, щоб кожен з них був у принципі здатний викликати негативну моральну оцінку», – йдеться в повідомленні.

Відео дня

«Аналіз отриманих відповідей дозволяє констатувати, що сьогодні наше суспільство здатне досить поблажливо поставитися до брехні, особливо якщо переконати його, що ця брехня мала благі цілі», – резюмують соціологи.

Керування автомобілем в нетверезому вигляді співгромадяни практично одностайно готові визнати неприпустимим (96%). При цьому, побиття політичного противника і дача хабара чиновнику, засуджуються приблизно в тій же мірі, що і перебір зі спиртним.

У той же час, українці виявилися куди більш одностайними щодо неприпустимісті подружньої зради і тим більше сексу з особами своєї статі (95% опитаних вважають, що це не припустимо).

reporter-ua.com