Фото volynpost.com

Владики католицьких та православних українських церков Львівщини звернулися до своїх вірних через проблему, з якою дуже часто стикаються українці, не отримуючи власних, зароблених нелегкою працею грошей або отримуючи їх із значним запізненням. Зокрема, у зверненні владики наголошують на тому, що невиплата справедливо заробленої плати є не лише негативним суспільним явищем, але й одним із найважчих гріхів людини.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської ОДА, звернення ухвалили на засіданні Ради єпископів Львівської області, яке відбулося за участі керівництва Львівської облдержадміністрації. 

У тексті звернення наголошується на «гідності праці і гріху затримки чи невиплати заробітної плати».

Відео дня

«Так як усе сотворене призначене було Творцем на спільне благо для усього людства, так і національне багатство, творене працею, повинно бути спільним благом для усього народу. Тут не йдеться про однаковий і рівний розподіл усього між усіма, а про справедливий розподіл доходів за здібностями і продуктивністю працівників. Людина через гідну винагороду своєї праці повинна мати справедливу частку в національному багатстві. Тому так гірко і прикро ставати свідком гріха, який повторюється з прадавніх часів – привласнення чужої праці, відчуження робітника від плодів його праці. Затримка чи невиплата заробітної плати – гріх, що волає про помсту до Господа», - йдеться у тексті звернення переданому УНІАН.

Владики закликали «усіх, від кого це залежить, керівників, власників підприємств, установ: виплачуйте вчасно заробітну платню своїм працівникам, дбайте, щоб ця платня та умови праці були гідними людини».

Звернення підписали: Владика Ігор Возьняк, Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ; Владика Димитрій Рудюк, Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП; Владика Макарій Малетич, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ; Владика Філарет Кучеров, Єпископ Львівський і Галицький УПЦ; Владика Яків Макарчук, Архиєпископ Дрогобицький і Самбірський УПЦ КП; Владика Ярослав Приріз, Єпископ Самбірсько-Дрогобицький УГКЦ, Владика Мечислав Мокшицький, Архиєпископ, Львівський Римсько-Католицький Митрополит; Владика Михаїл Колтун, Єпископ Сокальсько-Жовківський УГКЦ; Владика Тарас Сеньків, Єпископ Стрийський УГКЦ.