6

Європейський парламент затвердив поправку про сурогатне материнство, запропоновану словацьким депутатом Мирославом Міколасіком для Щорічної доповіді про права людини. У тексті засуджується практика сурогатного материнства, яка суперечить людській гідності жінки, оскільки її тіло та репродуктивні функції використовуються як товар.

Європарламент стверджує, що практика сурогатного материнства повинна бути заборонена, причому серед прав людини це має вважатися одним із пріоритетів, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Президент італійської асоціації «Наука і життя» Паола Річчі, коментуючи рішення Європарламенту, підкреслила, що сурогатне материнство - це «не що інше, як одна з найбільш принизливих форм експлуатації жіночого тіла». Завдяки поправці до Доповіді вагітна жінка перестає бути якимось техногенним продуктом, що забезпечує утробу для виношування дитини. Жінка не повинна піддаватися подібним формам експлуатації - це є тяжким порушенням прав людини, стверджує Річчі.

Відео дня

Заборона сурогатного материнства ставить перешкоду перед абсолютною владою техніки, що дозволяє пересаджувати ембріон з однієї утроби в іншу, стверджує президент італійської асоціації «Наука і життя».