г

В єпархіях Української Православної Церкви піднесли молитви за загиблими пасажирами літака Airbus-321, що розбився 31 жовтня. За попередніми даними з більш ніж 200 осіб, які знаходились на борту, у тому числі 4-х українців, ніхто не вижив, повідомляє church.ua.

Митрополит Агафангел та мешканці Одеси вшанували пам’ять жертв авіакатастрофи

1 листопада за Божественною літургією у Свято-Успенському кафедральному соборі Одеси митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел разом із місцевим духовенством і мирянами підніс заупокійні молитви за жертвами аварії літака Airbus-321. На знак жалоби за сотнями спочилих перед початком богослужіння Преосвященний владика поклав квіти до стін Генерального консульства Російської Федерації в Одесі та звершив заупокійну літію. Цього ж дня з благословення Його Високопреосвященства в усіх храмах і монастирях Одеської єпархії були звершені заупокійні богослужіння за загиблими в авіакатастрофі.

Вшанували пам’ять спочилих також у Симферопольській єпархії. 2 листопада, з благословення правлячого архієрея митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря, у храмах і монастирях єпархії були звершені панахиди за загиблими 31 жовтня.

Відео дня
У Сєверодонецьку піднесли заупокійні молитви за загиблими земляками

2 листопада в кафедральному соборі Сєверодонецька на честь Різдва Христового також була звершена заупокійна літія за жертвами авіакатастрофи, серед яких були двоє сєверодончан: Ірина Усатова і її 16-річний син Кирил. Помолитися за душі спочилих прийшли учні 11-го класу місцевої гімназії, де навчався Кирил, разом із класним керівником. З благословення Сєверодонецького і Старобільського Никодима літію звершив прес-секретар єпархії ієромонах Мелетій (Шаповалов).