п

Вийшла друком книжка висловлювань митрополита Андрея Шептицького «До вас моє слово». Видання приурочено до 150-річчя від дня народження митрополита Андрея. У книжці подано 150 цитат із його творів, послань, листів та виступів, що стосуються різних аспектів життя суспільства.

Висловлювання владики Андрея розбито за темами – щодо духовної сфери, культури, просвіти, патріотизму, виховання молоді, економічної ініціативи, політики тощо – і супроводжуються ілюстративним матеріалом та пояснювальними текстами. Фотознімки покликані передати дух епохи, в якій жив митрополит Андрей, а також представляють сцени сьогодення, котрі так чи інакше перегукуються з його міркуваннями й настановами.

Керівник проекту владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, зазначив, що «в цій книжці Митрополит постає перед нами не тільки у своїй мудрості в контексті власної епохи, а також у своєму пророчому вимірі, у своєму пророчому дусі, тому що його слово є актуальне і для сьогоднішнього читача, для нинішньої України».

Відео дня

«Гадаю, кожен, хто візьме до рук цей твір, проникнеться духом Митрополита. Найкраща пам'ять і вдячність для цього Великого мужа й пастиря Церкви буде, якщо ми бодай дещицю з його науки засвоїмо і втілимо в життя», – вважає владика Богдан.

Книга розрахована на всіх, хто цікавиться діяльністю Андрея Шептицького, вітчизняною історією і шукає відповіді на численні запитання суспільно-політичного, духовного та морально-етичного плану.

Департамент інформації УГКЦ