п

19 жовтня в Києві відбулося чергове засідання Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій (ВРЦіРО).

Окрім питань організаційного характеру на засіданні обговорювали нинішній формат співпраці ВРЦіРО з владними державними установами, у контексті чого було відмічено ефективність і продуктивність існуючої моделі.

Серед питань порядку денного особливу увагу приділили необхідності душпастирської опіки військовослужбовців – ветеранів зони АТО. Була відзначена важливість регулярного відвідування священниками і пасторами церков шпиталів, у яких знаходяться поранені, по всім областям України, для проведення душпастирських бесід та близького спілкування.

Відео дня

Також обговорювалася ініціатива створення в аеропортах України молитовних кімнат, де б віруючі різних Церков та конфесій могли б задовольняти свої релігійні потреби. Варто зауважити, що молитовні кімнати вже давно мають місце в міжнародних аеропортах більшості країн світу.

Наприкінці засідання, Церква християн Адвентистів Сьомого дня (АСД) передала головування в організації на наступні шість місяців Українській Християнській Євангельській Церкві (УХЄЦ).

Українську Православну Церкву на зібранні представляли: заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ прот. Миколай Данилевич, співробітник Відділу Д. Лозінський.

vzcz.church.ua