о

У Києві завершив роботу ІІ Національний конгрес з паліативної допомоги. Організаторами форуму, що відбувається раз на три роки виступили ВГО «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги», Національна академія державного управління при Президентові України, Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Щупика МОЗ України, ДУ «Національний Інститут Раку» МОЗ України.

В урочистому акті з нагоди відкриття Конгресу взяв участь Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі

В урочистому акті з нагоди відкриття Конгресу, що відбувся в Національній філармонії України, взяли участь Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, профільні віце-прем’єр-міністри, науковці медичної галузі, представники релігійних і громадських організацій та іноземні гості.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія участь у роботі заходу взяли голова Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів, єпископ Львівський і Галицький Філарет, викладач Київської духовної академії ієромонах Феодосій (Марченко) та студент КДА диякон Михайло Перец. Про це повідомляє сайт church.ua.

Відео дня

Під час відкриття заходу владика Філарет зачитав Вітальне слово Предстоятеля УПЦ організаторам і учасникам Конгресу.

Єпископ Філарет виступив з доповіддю на тему

У ході роботи пленарного засідання Його Преосвященство виступив з доповіддю на тему «Духовно-моральні виклики невиліковної хвороби та шляхи допомоги хворому».

Під час секційних засідань Конгресу було представлено більш як 150 доповідей у рамках запропонованої тематики.

Робота заходу закінчилася Міжнародною телеконференцією, організованою Східним Мічіганським університетом (США). Після виступу модераторів секцій та обговорення доповідей учасники форуму прийняли Резолюцію ІІ Національного Конгресу з паліативної допомоги.