8

Прагнемо підкреслити моральний і громадський обов’язок Верховної Ради захищати гідність подружжя і сім’ї як союзу чоловіка та жінки, а також святість і недоторканість людського життя від зачаття до природної смерті. Про це мовиться в листі Синоду Єпископів УГКЦ до Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

«Законодавчі акти, які суперечать вічному Божому законові, ми вважаємо беззаконними і такими, що шкодять українському народові та підкопують духовні основи вільної і незалежної Української Держави», – вважають духовні отці Церкви.

Водночас члени Синоду подякували народним депутатам за те, що ВР нарешті прийняла закон, який відкриває можливість релігійним організаціям засновувати навчальні заклади різних рівнів.

Відео дня

«Це важливий крок у становленні нових і цивілізованих форм державно-церковних відносин в Україні. Сьогодні особливо важливо, щоб партнерські стосунки між Церквою і Державою були закріплені на законодавчому рівні, і ми закликаємо українську владу робити в цьому напрямі нові й сміливі кроки», – написали владики.