щ

Роль діалогу в підвищенні безпеки релігійних та інших громад стала центральною темою регіонального круглого столу у Вінниці. Захід організований 18 серпня Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини в співробітництві з Вінницькою обласною державною адміністрацією, повідомляє ІРС

Круглий стіл зібрав біля 80 представників релігійних та національних громад, організацій громадянського суспільства, місцевих органів виконавчої влади, офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, а також міжнародних та національних експертів з питань свободи релігії та переконань. Учасники обговорили характер, форми, роль і мету діалогу, досліджували фактори, які сприяють його ефективності, тривалості, прозорості та відкритості.

Особливу увагу на зустрічі було приділено питанню всеосяжності міжрелігійного та інших форматів діалогу. Зокрема, участі в процесі діалогу чисельно менших і нещодавно створених релігійних громад.

Відео дня

У рамках круглого столу відбулося розширене засідання Ради церков і релігійних організацій при голові Вінницької обласної державної адміністрації та Ради національно-культурних товариств за участі губернатора Вінниччини Валерія Коровія та директора Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України Андрія Юраша.

Нарада була організована в рамках проекту БДІПЛ «Сприяння безпеці релігійних чи інших громад в регіонах України». Одним з основних цілей проекту є сприяння міжрелігійному діалогу та діалогу між іншими громадами, а також між цими спільнотами і державою.