Представництво міжнародного руху "Свобода совісті" створено в Україні. Про це "УНІАН-Релігії" повідомив координатор руху в Україні Сергій Шумило.

Міжнародний громадський рух "Свобода совісті" створено за ініціативою групи відомих правозахисників, журналістів, громадських і релігійних діячів з США, Німеччини, Італії, України, Латвії, Росії, Ізраїлю та інших країн. В оприлюдненій ними 30 червня 2015 декларації наголошується, що метою нової організації є боротьба за релігійну свободу в різних країнах світу. «Рух є світським, він відстоює інтереси не окремих ідеократичних груп і віросповідань, але права всіх, незалежно від їх ідеології», - підкреслюють автори декларації.

За словами координатора представництва в Україні, організація буде взаємодіяти з міжнародними правозахисними організаціями, а також з представниками державних, громадських і релігійних організацій в Україні з метою моніторингу та запобігання порушенню релігійних прав і свобод в країні.

Відео дня

У прийнятій рухом декларації наголошується, що він буде на міжнародному рівні домагатися відношення до будь-яких проявів релігійної та ідеологічної нетерпимості без "подвійних стандартів", гарантій безпеки для тих, хто користується своїм правом на свободу совісті.

Крім того, запобіганням застосуванню насильства і дискримінації в питаннях, що стосуються свободи совісті та переконань; створення механізму запобіжного впливу на прийняття і реалізацію відповідних рішень, який передбачає сприяння діалогу на всіх рівнях.

Також буде домагатися виконання урядами своїх міжнародних зобов'язань щодо захисту права на свободу совісті та вираження своїх переконань, перетворення їх з "декларації про намір" в реальність.

Разом з тим - скасуванням законів, що обмежують право на свободу совісті або закріплюють принцип ідеологічної переваги однієї групи населення над іншою.

Оприлюдненням та забезпеченням міжнародного резонансу всіх випадків порушень даного права та надання відповідного юридичного захисту.