У Роменському районі Сумської області вогнеборці разом із селянами врятували від знищення пожежею дерев’яну церкву 18-го сторіччя.

Як повідомили УНІАН в управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, повідомлення про пожежу, що сталася в Христоріздвяній церкві в селі Ріпки надійшло на лінію екстреного виклику «101» м. Ромни 9 червня о 19:00. 

За повідомленням, на місце виклику були направлені відділення 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини з райцентру та пожежні команди з сусідніх сіл Макіївки, Рогинців і Довгополівки. 

Відео дня

«Існувала загроза швидкого поширення вогню на всю споруду загальною площею близько 200 м2, яка була повністю дерев’яна, оскільки горіння відбувалось всередині між облицюванням та внутрішніми конструкціями храму. За зовнішніми ознаками не було можливості встановити безпосередні осередки горіння. До гасіння активно долучились жителі села. Одразу після виявлення загоряння вони приступили до його ліквідації первинними засобами - відрами з водою, а після прибуття на місце вогнеборців, надавали активну допомогу», - йдеться у повідомленні. 

Спільними зусиллями пожежників і місцевого населення православний храм вдалося врятувати. Вогонь встиг лише знищити стіни на незначній площі та пошкодити до 5 кв. м куполу.

На місці працювала слідчо-оперативна група у складі правоохоронців і працівників районного підрозділу ДСНС. Як було встановлено, Христоріздвяна церква побудована ще наприкінці 18-го сторіччя. Цього дня у ній проводились ремонтні роботи в середині куполу вівтаря. За попередніми висновками фахівців, причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації теплогенеруючого агрегату.