9

«Християни - найбільш переслідувана релігійна група, до якої упереджено ставляться на глобальному рівні», - заявив монсеньйор Януш Урбанчик, представник Ватикану в Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ), у ході зустрічі, що відбулася в ОБСЄ 18 травня і була присвячена нетерпимості щодо християн. Про це повідомило інформаційне агентство CWN.

Монсеньйор Урбанчик сказав, що, хоча найдраматичніші переслідування християн мали і мають місце на Близькому Сході, «ознаки антихристиянства в Європі також викликають велике занепокоєння». Він зазначив, що «юридичні тенденції в Європі показують на те, що все більше розповсюджується недовіра до релігії, релігійних установ та їх суспільної ролі».

Посланник Ватикану в ОБСЄ продовжив: «Особливо тривожним виглядає той факт, що в Європі різка розділова риса проведена між релігійною вірою і релігійною практикою, так що християнам часто нагадують у громадському дискурсі або навіть у судах, що вони можуть вірити в те, що їм подобається, у приватному порядку, і поклонятися, кому вони побажають, у своїх церквах, але вони не можуть виражати свої переконання публічно».

Відео дня

Седмица.Ru