п

Американський Gatestone Institute опублікував доповідь про переслідування християн в ісламському світі в лютому 2015р. В центрі уваги автора - експерта в області арабської мови та ісламу Раймонда Ібрагіма - страта християн бойовиками в Лівії.

У середині лютого ІГІЛ випустило відео страти коптських християн, яка була здійснена в Лівії. 21-му копту перерізали горло «в ім'я Аллаха». В іракському Мосулі ІГІЛ підірвали одну з найдавніших халдейських церков - храм Непорочної Діви. Бойовики атакували кілька християнських сіл уздовж річки Хабур на північному сході Сирії. 4 християнина, що захищали села від нападу, були вбиті, близько 250 християн були взяті в заручники, зруйновано кілька церков, у т. ч. один з найдавніших храмів - церква в Тель-Урміц.

У лютому також стало відомо, що один з найавторитетніших вузів сунітського ісламу - єгипетський Аль-Азхар - підбурює ворожнечу проти немусульман, безкоштовно роздаючи книги, що закликають до страти «невірних».

Відео дня

Доповідь описує нападу на храми і християн у Камеруні, Єгипті, Нігері, Пакистані, Танзанії і території, захопленої ІГІЛ. Напади та інші протиправні дії проти християн, звинувачених в «богохульстві» і «відмові від ісламу», мали місце в Єгипті, Лівані, Уганді, Ірані та інших мусульманських країнах.

У Камеруні було вбито близько 100 людей, зруйновано церкви. Згідно із заявою міністра інформації Ісси Чиром Бакарі, близько 800 бойовиків «Боко Харам» вторглися в м. Фотокол, де палили церкви і вбивали всіх, хто відмовлявся приєднатися до ісламістів у боротьбі проти камерунської армії.

У Нігері 40 церков були зруйновані після скандалу, що спалахнув після публікації «Charlie Hebdo» карикатур на пророка Мухаммеда.

У Єгипті 26-річний копт Майкл Мунір і його наречена були заарештовані в селі Дімьян за звинуваченням у хулі на пророка Мухаммеда. Натовп мусульман зібралася біля будинку Муніра, погрожуючи його спалити. Прибулі на місце поліцейські заарештували копта. У Тріполі студенти бізнес-коледжу влаштували протест проти призначення християнина Антуана Тануса директором. В Уганді дядько-мусульманин жорстоко побив 2 своїх племінниць, дізнавшись про те, що вони прийняли Християнство. Дівчата втекли з дому в християнську громаду, де їм надали медичну допомогу.

На думку автора доповіді, переслідування християн у мусульманських країнах є невипадковими. Їх причини вкорінені у світогляді, заснованому на законах шаріату.

sedmitza.ru