п

23 квітня в Ечміадзині - духовному центрі Вірменської Апостольської Церкви - відбулася канонізація півтора мільйона вірмен, які постраждали в роки гонінь на християнське населення Османської імперії на початку XX століття, повідомляє mospat.ru.

Церемонія пройшла в рамках заходів, присвячених сторічній річниці цих трагічних подій. Чин канонізації очолили Верховний Патріарх і Католікос всіх вірмен Гарегін II і Католикос Великого дому Кілікії Арам I. У ході церемонії ними були освячені ікони новомучеників Вірменської Церкви.

Трансляція богослужіння велася в багатьох містах по всьому світу в місцях, де в ті хвилини зібралися вірменські громади для вшанування пам'яті жертв. О 19:15 з дзвіниці святого Ечміадзіна пролунали сто ударів дзвону в пам'ять про столітню трагедію вірменського народу.

Відео дня

На торжестві в Ечміадзині були присутні Президент Республіки Вірменія С. Саргсян, політичні та громадські діячі, глави та представники християнських Церков, глави давньосхідних Церков, глави й представники східнокатолицьких і протестантських Церков, делегація Святого Престолу.

Після закінчення церемонії канонізації її учасники відвідали урочистий прийом, який був даний від імені Президента Республіки Вірменія та Глави Вірменської Апостольської Церкви.