В Авдіївку, яка залишається однією з найбільш напружених точок протистояння на Сході України, військові священики привезли партію продовольства.

Як повідомляють у волонтерському центрі церкви "Нове покоління", жителям Авдіївки роздали понад 2,5 тонн продуктів харчування: хліб, крупи, макарони, картоплю, цукор та консерви.

Відео дня

"Авдіївка - одне з тих міст, які, незважаючи на перемир'я, щодня піддаються обстрілу. У людей немає ані грошей, ані нормальної роботи, а в багатьох - і даху над головою!", - розповідає один із капеланів.

Гуманітарну допомогу для жителів Авдіївки зібрали парафіяни церкви "Нове покоління" у місті Рига (Латвія).

Волонтери кажуть, що на покупку продовольства для жителів прифронтової зони витратили близько 100 тисяч гривень.

За словами старшого пастора міжнародного руху "Нове покоління" Олексія Лєдяєва, вже у найближчі дні в Україну вирушить нова партія гуманітарної допомоги.

"Незважаючи на велику відстань, тут в Латвії ми дуже переймаємося українському народові і тим людям, які сьогодні опинилися в біді, - говорить Олексій Лєдяєв.

"Допомогти нужденним - наш обов'язок, незалежно від відстані та кордонів. Наші добровольці щотижня возять продовольство, одяг і медикаменти в прифронтову зону. Наші капелани несуть духовну службу в зоні АТО. Ми, як віруючі люди, молимося і благословляємо Україну, щоб на вашій землі як можна швидше запанував мир", - додав він.

За матеріалами depo.ua