У Сумській області 57-річний чоловік понівечив на могилах своїх земляків близько 20 хрестів, спилюючи металеві частини та здаючи їх до металоприймального пункту.

Як повідомили УНІАН у відділі зв’язків із громадськістю УМВС України в Сумській області, повідомлення про обпиляні хрести на сільському цвинтарі надійшло до чергової частини Краснопільського райвідділу міліції від голови сільради 27 лютого. 

Згідно із повідомленням, на місце події виїхала слідчо-оперативна група, якаа по слідам на снігу вийшла до житла зловмисника. 

Відео дня

«Вандалом виявився 57-річний місцевий мешканець. Чоловік ніде не працює, пиячить та веде антигромадський спосіб життя. Свої дії виправдовує відсутністю коштів на прожиття. Спиляні й зірвані металеві деталі здавав до пункту прийому металобрухту, а отримані гроші пропивав», - йдеться у повідомленні.

Наразі щодо зловмисника відкрито кримінальне провадження за ст. 297 (наруга над могилою) КК України, відповідно до санкції якої чоловіку загрожує штраф, піврічний арешт, обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років, зазначили в міліції.