с

Дарницький районний суд Києва підтримав позицію прокуратури та визнав 57-річного Володимира Мельникова батьком чотирьох дітей, що жили з ним у лісі біля мікрорайону Бортничі. Про це повідомив перший заступник прокурора Дарницького району Костянтин Дяденко, повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури міста Києва.

«Четверо дітей з батьком знайшли правоохоронці у лісі на Київщині. Вони жили у власноруч збудованому будинку. Будь-яких документів, що засвідчують їх особу, в них не було», - повідомив прокурор.

За словами самого Мельникова, він приїхав на Київщину із Хмельниччини в пошуках кращого життя. Але загубив паспорт та від безнадії подався до лісу. Жив з того, що давав ліс - харчувався ягодами та грибами, продавав лісові квіти та рослини квітникам для оформлення букетів. Він запевняє, що за літо та осінь заробляв достатньо, щоб прожити всю зиму.

Відео дня

Саме у лісі, як стверджує чоловік, він познайомився із жінкою, яка згодом народила йому чотирьох дітей – трьох хлопчиків та одну дівчинку. Проживали вони разом у лісі 8 років. 

Так сталося, що дружина покинула свою родину, але батько з дітьми продовжував жити у лісі. Втім, як вже зазначалося, їх незабаром знайшли правоохоронці. Дітей забрали представники соцслужби та відвезли в реабілітаційний центр.

Мельников вирішив боротися за дітей. Він звернувся по допомогу до соціальної служби, аби йому відновити паспорт та зробити дітям свідоцтво про народження. Після цього він звернувся з позовом до суду щодо визнання за ним батьківства. Крім того, держава допомогла йому отримали землю з будинком у Київській області.

«Як не дивно, всі діти досить пристойно вміють читати та писати. У них нормальне, грамотне мовлення», - зауважив Дяденко. 

На переконання прокурора, батько зробив все можливе, аби йому повернули дітей. Тому, захищаючи інтереси неповнолітніх, прокуратура Дарницького району вступила у судовий розгляд цивільного позову щодо визнання за ним батьківства. 

«Експертиза ДНК аналізів підтвердила батьківство чоловіка. Суд задовольнив позов у повному обсязі. Діти мають бути повернуті батьку», - зазначив прокурор.