7 січня о 12.00 у Києві відбудеться дві непересічні події — на Подолі та в галереї «Соборна» УПЦ пройдуть всесвітньо відомі Різдвяні обіди для бідних.

Благодійна організація «Друзі Спільноти Святого Егідія» та молодіжний рух Молодь за Мир в Києвізапрошують усіх приготувати ці обіди разом.

Різдвяний обід — це святкова традиція, що завойовує світ. На перший такий захід у 1982 році зібралося всього 47 гостей, а минулого року за великим столом Різдвяного обіду вже сиділи 150 тис. гостей в усіх куточках світу.

Відео дня

Літні люди, бездомні, діти, в’язні у тюрмах зустрічають величне свято Різдва Христового разом навіть із мерами та єпископами.

Починаючи з 7 січня 1999 р., у день Різдва Друзі Спільноти Святого Егідія у Києві накривають святковий стіл для бідних людей міста: безхатченків, самотніх літніх людей, дітей з бідних родин. До обіду приєднуються сотні людей, які нині перебувають у скруті.

За «письмовим особистим запрошенням», яке вони отримали в день святого Миколая, 19 грудня, люди з усього Києва і навіть околиць приходять і сідають за святковий стіл. Для кожного готується подарунок – корисні та приємні речі. Ніхто не виходить голодним чи з порожніми руками.

Багато людей потребують допомоги, і допомогти може кожен.

Як допомогти?

Особисто взяти участь у підготовці та залучити багатьох друзів;

Розповсюдити інформацію та зібрати подарунки серед колег, друзів, родичів;

Готувати подарунки, накривати стіл, бути офіціантом;

Зробити пожертву особисто чи компанією;

Приготувати подарунок: шапки, шарфи, рукавиці, шкарпетки; шоколад, чай, маккава; шампунь, мило, рушники; зошити (96 арк.), олівці кольорові, фломастери, альбоми для малювання, фарби для малювання.

***

Зустріч з підготовки Різдвяного обіду для бідних відбулася напередодні нового року в галереї «Соборна». Волонтери, яких традиційно для цього заходу називають «ангелами» обговорювали план заходів.

Юрій Ліфансе – голова громадської організації «Друзі спільноти святого Егідія»:

— Найскладніше – це збір подарунків і пошук ще більше ангелів, які б прийшли нам допомагати, бо запрошено 110 бідних. Ще треба зібрати 50-60 подарунків – це теплі речі (шапка, шарф, рукавиці), солодощі, чай, які можна було б покласти у подарунок для кожної людини, що прийде святкувати. Запрошуємо всіх 6 січня зранку допомогати прикрашати зал, а 7 січня – відразу після Літургії  об 11.30 накривати столи і святкувати разом з нами Різдво.

"Православіє в Україні"