л

Мешканці Львівщини подарували жителям Сєвєродонецька п‘ятиметрову Різдвяну шопку вирізьблену вручну з дерева.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської облдержадміністрації, завдяки тісній співпраці голів Львівської і Луганської областей Юрія Турянського та Геннадія Москаля, 19 грудня, в День Святого Миколая, на центральній площі міста Сєвєродонецька Луганської області було урочисто встановлено Різдвяну шопку, яку передали в дар жителям Луганщини мешканці Львівщини.

Різдвяна шопка виготовлена майстрами художнього професійно-технічного училища смт Івано-Франкове Яворівського району Львівщини, має 5 метрів висоти та 4 метри довжини. Фігури в Шопці сягають від 1.60 до 1.80 метра.

Відео дня

Різьблена шопка ручної роботи була виготовлена за благодійні кошти митців Львівщини за проектом відомого архітектора Ореста Скопа.

Також на Луганщині у містах Рубіжне та Сєвєродонецьк виступила трупа Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича з виставою “Наталка Полтавка” за п`єсою Котляревського. 

Також від імені т.в.о.голови Львівської ОДА Турянського львівські актори передали в дарунок вихованцям школи №46 міста Щастя, якою опікується Львівська ОДА, портрет Тараса Шевченка.

Довідка УНІАН. Шопка (також вертеп, вертепна скриня) — переважно макет, що зображає вифлеємську стайню, в ніч Різдва Христового. Може бути виконана як у мініатюрі, так і у великих розмірах. Обов`язковими елементами є фігури Ісуса Христа, Матері Божої та святого Йосипа; залежно від варіацій, в шопці можуть також бути пастушки, скотина, три царі чи інші персонажі. Інколи встановлюють живі шопки, в яких замість фігур беруть участь живі люди і звірі.