е

Сьогодні відзначається Міжнародний день солідарності людей. Генеральна Асамблея ООН 22 грудня 2005 року проголосила його в резолюції, присвяченій проведенню першого Десятиліття ООН по боротьбі за ліквідацію злиднів. Резолюція ООН посилається на Декларацію тисячоліття, в якій говориться, що солідарність у 21 столітті стане однією з фундаментальних цінностей людства.

У посланні до Дня солідарності людей Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун нагадав, що сьогодні весь світ об'єднався в зусиллях з формування нового порядку денного в галузі сталого розвитку після 2015 року з тим, щоб покінчити з убогістю, хворобами та іншими сучасними проблемами. Про це повідомляє Центр новин ООН.

«Цей порядок денний буде грунтуватися на правах людини і здійснюватися з опорою на глобальні зусилля партнерів, повних рішучості позбавити людей від злиднів, голоду й хвороб. Він будуватиметься на основі глобального співробітництва та солідарності», - підкреслив глава ООН.

Відео дня

Він додав, що солідарність із людьми, що живуть у нужді ґрунтується на принципах рівності, участі та соціальної справедливості і припускає наявність у міжнародного співтовариства взаємних зобов'язань.

Пан Гі Мун заявив, що лише колективними зусиллями міжнародне співтовариство зможе вирішити такі масштабні проблеми, як злидні і зростання нерівності, зміна клімату, серйозні виклики в галузі охорони здоров'я, такі, як спалах лихоманки Ебола в Західній Африці.