ш

В Одесі на Думській площі - поруч з будівлею мерії, запалили головну ялинку міста.

Як передає кореспондент УНІАН, ялинку відкрив і дав старт новорічним та різдвяним заходам міський голова Геннадій Труханов. Він привітав присутніх з Днем Святого Миколая, наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим.

«Сьогодні такий день, що якщо хтось з нас чогось дуже захоче і попросить, то Святий Миколай обов`язково допоможе втілитися мрії в реальність. Головне - вірити в диво, і воно обов`язково відбудеться», - сказав Труханов.

Відео дня

На площі відбулася театралізована вистава про Святого Миколая, в якій взяли участь вихованці Дитячої театральної школи та ансамблю «Anima». Розважальна програма продовжилась святковим хороводом навколо головної новорічної ялинки міста, подарунками та дитячою дискотекою.

Висота ялинки з верхівкою становить 20 метрів, ширина - 9 метрів, вона увінчана синьо-жовтої багатокінечною зіркою і прикрашена білими сніжинками та світлодіодними іграшками у формі куль. Головна прикраса складається з гірлянд, загальна протяжність яких становить близько 4-х кілометрів. 100 тис. світлодіодів горять трьома основними кольорами: зеленим, синім і золотистим.