Мер Києва Віталій Кличко під час передачі Вифлеємського Вогню Миру адміністрації КМДА, у четвер, 18 грудня 2014 р

Київський міський голова Віталій Кличко прийняв від пластунів Вифлеємський вогонь, який щороку пластунські організації світу привозять із Вифлеєму до своїх рідних міст. 

Про це УНІАН повідомили у прес-службі мера.

«Дуже добре, що є така гарна традиція. Я радий, що Київ також зміг до неї приєднатися. Тепер кожен киянин зможе запалити свічку і принести Вифлеємський вогонь у свою оселю. Сьогодні усім українцям потрібно ділитися душевним теплом, добрими думками та справами. Я впевнений, що разом, завдяки нашій силі духу ми зможемо пройти ці складні часи», - зазначив мер.

Відео дня

Кличко подякував пластунам, які принесли Вифлеємський вогонь до Київради, та пообіцяв, що вогонь доставлять також і на передову, щоб українські бійці також могли відчути святковий настрій на Різдво.

Довідка УНІАН. Вифлеємський Вогонь Миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. 

Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу вечерю. Крім того, Вогонь заносять до сиротинців, лікарень, щоб ті, котрі перебувають далеко від своїх рідних, могли відчути тепло Вифлеємської зірки. 

Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – 19 січня. Потім його можна погасити.