н

У Львові сьогодні відбулося захоронення останків першодрукаря Івана Федоровича (Федорова) у церкві монастиря Святого Онуфрія.

Як передає кореспондент УНІАН, заходи розпочались із панахиди у храмі Успіння Пресвятої Богородиці, після якої процесія за участі керівництва Львівської ОДА, обласної та міської рад, громадських активістів, священиків та львів’ян вирушила до монастиря Святого Онуфрія.

Виступаючи перед присутніми у церкві Святого Онуфрія т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський зазначив, що цьогоріч Україна відзначає 440 років від друку у Львові Іваном Федоровим «Букваря» (першого східнослов`янського посібника) та другого видання «Апостола».

Відео дня

«Ці книги супроводжують нас впродовж всього нашого життя. Символічним є і те, що сьогодні на перепохованні присутні представники всіх релігійних конфесій. Книга нас об`єднує», - підкреслив Турянський.

Після завершення літургії, ракію з останками Івана Федорова було закладено у стіну храму Святого Онуфрія. Відбулось також посвячення надгробку першодрукарю.