1

В одній з київських філій французького банку Сredit Аgricole відмовилися відкрити розрахунковий рахунок громаді храму Української Православної Церкви. Про це повідомляє у своєму блозі Андрій Герман.

За його твердженням, причиною такого кроку стало небажання представника банківської установи йти на співпрацю саме з УПЦ.

Даний інцидент став швидше за все ініціативою конкретного службовця Сredit Аgricoleі не є відображенням будь-якої цілеспрямованої політики фінансової установи щодо УПЦ.

Відео дня

Керівництву банку буде відправлено відповідний запит.

Згідно зі статтею 1067 глави 72-й Цивільного кодексу, банк зобов'язаний укласти договір банківського рахунка з клієнтом, який звернувся з пропозицією відкрити рахунок на оголошених банком умовах, що відповідають закону та банківським правилам.

Банк не має права відмовити у відкритті рахунка, вчинення відповідних операцій за якими передбачений законом, установчими документами банку та наданою йому ліцензією, крім випадків, якщо банк не має можливості прийняти на банківське обслуговування або, якщо така відмова допускається законом або банківськими правилами.

У разі необґрунтованого ухилення банку від укладення договору банківського рахунка клієнт має право на захист.

За матеріалами "Православие и жизнь"