ч

«Моя молитва нехай лине…»,  – під таким гаслом 9 листопада на Михайлівській площі столиці вже учетверте відбуватиметься «Всеукраїнський День молитви за сиріт». Про це інформує RISU. 

У цей день люди різних віросповідань молитовно просять Бога про захист, благословення та щасливі родини для всіх дітей-сиріт, а також про Божу ласку для тих, хто приймає та виховує їх у своїх сім’ях.

До участі в заходу запрошуються усі бажаючі об’єднатися в спільній молитві за щасливе майбутнє дітей-сиріт. У програмі передбачені виступи дитячого хору, слова настанови від Глав українських Церков.

Відео дня

«Зазвичай, молитовні служіння, присвячені цій ініціативі, відбуваються в храмах і молитовних будинках, - коментує подію президент Альянсу «Україна без сиріт» Роман Корнійко, - але цього року в нас виникла ідея провести молитву за дітей-сиріт просто під відкритим небом. До участі в ній ми запросили голів християнських Церков, представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, а також віруючих з інших релігійних союзів і об’єднань».

До участі в спільній Молитві за сиріт запрошені також і представники різних гілок державної влади. «Їхня участь не має виключно політичного підтексту, - коментує Роман Корнійко, - оскільки надзвичайно важливим є поєднання юридичної й духовної влади саме молитвою. Ми віримо, що ця подія сприятиме ще й формуванню цінності дітей-сиріт у їхніх очах, підвищенню пріоритетності вирішення проблеми сирітства в Україні, збільшення до неї уваги з боку як можновладців, так і суспільства в цілому».

Проте, попри велику кількість високих гостей, головними учасниками заходу все ж будуть самі діти-сироти – вихованці інтернатів, діти із прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу, яких уже запросили разом з їхніми батьками.