л

Перший міжнародний форум "Милосердя", приурочений до 150-річчя з дня народження святої преподобномучениці великої княгині Єлизавети Федорівни, відбувся 1 листопада в РДПУ імені Герцена, - повідомляє Рravmir.Ru.

Мета форуму - показати особливу значимість милосердного служіння в суспільстві і дати новий імпульс розвитку добровольчого руху та служіння милосердя серед молоді, студентства та фахівців допомагаючих професій: лікарів, медичних сестер, психологів, соціальних працівників, педагогів.

Відкрився форум молебнем у Казанському соборі, який відслужив єпископ Царськосельський Маркелл у співслужінні духовенства собору та учасників форуму у священному сані.

Відео дня

Єпископ Маркелл сказав: «Християнин - це добра людина. Який не грає в доброту, це не добренький, а просто добрий, бо Господь у його думках, його серці, способі життя».

Звертаючись до присутніх, єпископ Маркелл побажав їм «нести добро, справжнє добро. Спаситель, будь Його воля, давно б Сам виправив навколишній світ, але Він надав це нам. Бажаю всім нам зміцнювальної благодаті Духа Святаго в справі служіння Церкві, ближнім».