лш

В Держканцелярії Грузії пройшло перше засідання Комісії з майнових та фінансових питань релігійних об'єднань, в якому взяли участь представники Грузинської Православної Церкви, Грузинської єпархії Вірменської Апостольської Православної Святої Церкви, Управління мусульман Грузії, Римсько-Католицької Церкви і Євангелічно-Лютеранської Церкви.

Як повідомив голова Держагентства з питань релігії Заза Вашакмадзе, це перший випадок, коли в країні на такому рівні розглядалися фінансові та майнові питання конфесій.

На даному етапі прийнято рішення передати у володіння Управління мусульман 21 мечеть, які нині знаходяться у власності держави. Про це повідомив канал ANSAR, з посиланням на apsny.ge.

Відео дня

Католицька Церква отримала право на будівництво церкви в місті Руставі. Відносно Євангелічно-Лютеранської Церкви, яка просила повернути їй у власність будівлю в Горі, було прийнято рішення про початок активних переговорів з муніципалітетом Горі. Грузинської Православної Церкви, яка внесла сім заявок, п'ять з яких задоволено.

У 2014 році при апараті прем'єр-міністра Грузії було створено Агентство з питань релігії, мета якого - здійснювати інформаційну, рекомендаційну, дослідницьку та просвітницьку діяльність із подальшим представленням результатів уряду Грузії.