г

Сотні москвичів сьогодні із самого ранку несуть квіти, свічки та дитячі іграшки до Театрального центру на Дубровці. Рівно дванадцять років тому майже тисяча людей - артистів і глядачів мюзиклу "Норд-Ост" - опинилися в заручниках у терористів.

Відео дня

Вранці 26 жовтня розпочався штурм. У будівлю був пущений газ, що дозволило уникнути підриву ДК бойовиками. Загинули 130 заручників, всі терористи були вбиті.

Городяни почали приносити сюди квіти ще 23 жовтня - у день захоплення Театрального центру на вулиці Мельникова. Як передає ТАСС, у неділю загиблих згадали поіменно і випустили в московське небо 130 білих повітряних куль. До центру прийшли прості москвичі, рідні та близькі загиблих, колишні заручники, а також представники громадськості, міської влади.

На ступенях колишнього ДК стоять лампадки і фотографії тих, хто не повернувся 26 жовтеня 2002 року додому. Багато дитячих іграшок. Люди приходять, приносять квіти до меморіальної дошки, де написані імена всіх жертв теракту. На згадку про загиблих від рук терористів у Театральному центрі пройшла церковна поминальна служба.

NEWSru.com