Церква

Про це йшлося під час засідання комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, передає власкор «Вголосу».

Обранці громади розглянули питання про затвердження статуту приватного навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа I-III ступенів «Надія». Хоч заклад і буде приватним, але статут має бути затверджений сесією міської ради. 

Відповідно до статуту, мовою викладання у НВК буде українська, а учні закладу носитимуть спеціальну повсякденну чи парадну форму одягу. У навчального закладу буде свій герб, емблема, гімн, літопис та почесний знак.

Відео дня

Начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк повідомив, що головною метою закладу, засновником якого є релігійна громада Церкви християн адвентистів сьомого дня, є забезпечення реалізації права громадян на здобуття дошкільної та повної загальної середньої освіти, виховання шанобливого ставлення до Закону Божого, родини, поваги до народних традицій і звичаїв, державної та рідної мови, національних цінностей українського народу, інших народів і націй.

Новий навчальний заклад планують відкрити у 2017 році. Наразі бажання навчатися у цьому закладі виявили близько 20 дітей.

Члени комісії підтримали ініціативу релігійної громади.