а

Рада Євангельських Протестантських Церков України звернулася до партій і блоків, що беруть участь у позачергових виборах до парламенту, з проханням представити своє бачення щодо питань моралі та корупції, свободи віросповідання та соціально-гуманітарної сфери, повідомляє ІРС.

“Хочемо акцентувати увагу на проблематиці духовного та морального стану українського суспільства, від рівня якого безпосередньо залежать можливості нашої держави в подоланні корупції та побудові нових суспільних відносин на демократичних засадах”, – наголошується в листах за підписом Головуючого в РЄПЦУ єпископа Анатолія Гаврилюка.

Глави євангельських Церков очікують почути від політичних лідерів та кандидатів у депутати їх позицію стосовно “забезпечення рівності всіх релігійних організацій, зокрема, недопущення дискримінації та утисків євангельських громад під виглядом боротьби із сектами”.

Відео дня

Керівники євангельських Церков відзначили необхідність у спрощенні процедур з ввезення в Україну гуманітарних вантажів, що розподіляються через релігійні організації, порушили питання в сфері освіти та духовно-морального виховання підростаючого покоління, також підготувати спеціальне звернення до усієї громадськості з нагоди виборів до Верховної Ради України.

Крім цього, на своєму засіданні Рада ЄПЦУ вирішила провести 19 жовтня спільну загальнонаціональну молитву за Україну, яка відбудеться в центрі Києва та в містах і селах по всій Україні.