а

Готфрід Лохер, президент Федерації протестантських церков Швейцарії, обраний виконавчим президентом Співовариства протестантських церков в Європі (СПЦЄ). Лохер змінить на цій посаді єпископа Брауншвейзького Фрідріха Вебера (Німеччина), який помер у січні цього року, повідомляє Благовест-інфо

СПЦЄ об'єднує близько сотні протестантських церков, загальна чисельність пастви яких сягає 50 млн. осіб. У спільноті представлені реформати, члени об'єднаних церков, лютерани, методисти та інші протестанти з більш ніж 30 країн Європи.

До президії СПЦЄ входять три особи: новообраний президент Готфрід Лохер, Клара Тарр Чоловські з Лютеранської церкви Угорщини та професор систематичного богослов'я Рурського університету в Бохумі (Німеччина) Міхаель Вайнріх.

Відео дня

«Європі знову кинутий дуже серйозний виклик», - заявив Лохер незабаром після свого обрання, маючи на увазі нинішню кризу, викликану масовою міграцією. «Потрібно, щоб протестанти говорили єдиними встами. Щоби вони були свідками Євангелія перед лицем соціальних, політичних та етичних проблем, з якими ми стикаємося».

Готфрід Лохер керуватиме роботою президії СПЦЄ до наступної пленарної асамблеї, яка відбудеться в Базелі у вересні 2018 року.