Фото: ugra-news.ru

Федір Конюхов не виключає, що може поставити новий світовий рекорд на повітряній кулі в Югрі.

Про це мандрівник і священик розповів під час зустрічі з жителями Ханти-Мансійська 22 жовтня у Державному художньому музеї, повідомляє газета «Новини Югри»

«Я ніколи раніше не був в Югрі. Коли я прилетів в Ханти-Мансійськ вчора вночі, вийшов з літака і вдихнув свіже морозне повітря, мені відразу спала одна думка, - розповів Федір Конюхов. - Справа в тому, що перш ніж я  один полечу навколо світу на повітряній кулі, ми готуємося встановити рекорд - протриматися в повітрі на кулі 29 годин. Нинішній російський рекорд - 19 годин. І ось я подивився на Югру і подумав: може бути, у вас, на півночі, поставити новий світовий рекорд?».

Відео дня

Федір Конюхов розповів, що зараз йде обговорення міста, в якому буде проведений історичний підйом на повітряній кулі. «Ми розглядали Рязань, Дмитрів, Тулу. Але чому б не переглянути цей список?», - заявив мандрівник.

У найближчих планах Федора Конюхова крім кругосвітнього польоту на кулі на висоті 11000 метрів - обійти навколо світу за 80 днів на яхті, а потім на ній же зробити три оберти навколо землі без зупинки, і зануритися в Маріанську западину - найглибшу в світі.

"Правмир"