1

Місія “Милосердя без кордонів” Української Православної Церкви 14 жовтня доставила Донбас  шостий транш гуманітарної допомоги.

Як повідомляється на офіційному сайті УПЦ, протягом 15 і 16 жовтня гуманітарий вантаж розподілявся в зоні АТО, яка контролюється українськими військами.

В складі гуманітарного грузу 20 тис. супових наборів (овочі, крупи, макарони, м’ясні консерви, олія), близько 1000 одиниць матраців, подушок та ковдр, а також спальники, дитячі коляски, милиці тощо.

Відео дня

Вантаж було сформовано завдяки волонтерам, які збирали продукти біля супермакетів міста Києва, а також за допомогою пожертв з різних парафій Української Православної Церкви.

По дорозі до місця призначення частину вантажу, здебільшого матраци та ковдри, було залишено для потреб солдат української армії. Основна гуманітарна допомога була розподілена в так званій буферній зоні, зокрема в населених пунктах Волновахського та Мар’їнського районів Донецької області, серед яких 10 парафій, дитячі будинки та лікарні згаданих районів.

Як повідомляється на сайті, на сьогодні зусиллями місії “Милосердя без кордонів” загалом постраждалим на Сході України доставлено понад 300 тонн  гуманітарної допомоги на суму близько 4 млн. грн., з яких 229 тисяч гривень було витрачено тільки на оплату транспорту (загалом 14 вантажівок та 8 мікроавтобусів).

Місія просить всіх небайдужих людей, попри вибори до Верховної Ради, не забувати про співромадян в зоні військового конфлікту та продовжувати допомагати в організації наступного траншу.

Місія «Милосердя без корднів» організвана священиком УПЦ протоієреєм Захарієм Керстюком та об’єднує людей різних віросповідань, політичних поглядів та життєвих позицій. Головною метою місії є допомога мирним жителям зони АТО, які страждають від військових дій. Місія має міжнародний статус та співпрапцює з ООН.

Фото: офіційний сайт УПЦ