1

У Переяслав-Хмельницькому Київської області віруючі Української Православної  Церкви звернулися до міськради з проханням захистити їхні релігійні права.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, 5 жовтня у місті було звершено чергову спробу насильницького перепідпорядкування парафії храму святих Бориса і Гліба Бориспільської єпархії УПЦ – релігійній організації УПЦ КП.

Як зазначається у зверненні віруючих УПЦ до Переяслав-Хмельницької міської ради, 5 жовтня невідомі особи у камуфляжній формі із закритими обличчями зрізали «болгаркою» навісні замки на вхідних дверях Борисоглібовського храму, заблокували вхід і забили в дзвони.

Відео дня

"З боку захоплювачів лунали заклики до підпорядкування парафії Української Православної Церкви до невизнаної світовим православ’ям релігійної організації УПЦ КП. Варто підкреслити, що зазначені події відбувалися всупереч заявам глави УПЦ КП Філарета (Денисенка) про непричетність цієї релігійної організації до фактів захоплення храмів УПЦ, - повідомляється на офіційному сайті УПЦ.

Парафіяни Борисоглібовського храму повідомляють про неодноразові погрози розправою на адресу настоятеля та членів дійсної громади. При цьому, за їхніми словами, заклики до розколу активно підтримують депутати місцевої ради М.Сіворко та А.Салобай, які також прийшли до храму 5 жовтня, і разом зі священиками УПЦ КП та іншими невідомими підбурювали місцеве населення до захоплення храму й зміни юрисдикції парафії.

11 жовтня протистояння між провокаторами та духовенством і парафіянами храму святих Бориса і Гліба продовжилось. Наразі сотні віруючих жителів Переяслав-Хмельницького вкотре засвідчили вірність канонічній Церкві та вирішили донести до суспільства свою стурбованість і прохання про захист через відкрите звернення.