рн

11 жовтня з благословення архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки духовенство і миряни здійснили хресний хід з чудотворною іконою Пресвятої Богородиці «Молченська».

Відео дня

У хресній ході, що з'єднав хрестоподібно весь град Запоріжжя, взяли участь більше шестисот вірян.

Колона з дванадцяти автобусів проїхала від Покровського архієрейського собору до Поклонного Хреста на трасі Харків-Сімферополь, потім у Хортицький район, звідти на Дніпропетровську трасу і, нарешті, Шевченківський район, дорога на Донецьк.

По всьому маршруту читалися акафісти Господу Ісусу Христу, Богородиці, святим угодникам, а в місцях зупинки, що символізують вершину хреста, відбувалися молебні.

Якщо з'єднати місця зупинки (вершини Хреста) - ми отримуємо Хрест у вигляді букви «Х» - схожий на Хрест на якому був розп'ятий апостол Андрій, який також є покровителем міста.

Завершився хресний хід на острові Хортиця біля Покровської козачої церкви молитовним зверненням до Пречистої Діви Марії про дарування милості жителям Запорізької землі і всієї України.

За словами Його Високопреосвященства, хресний хід явився свідченням заступництва і Покрови Цариці Небесної.

«Ми просимо Господа, щоб на нашій землі був мир, а Богородиця захистила і покрила нас своїм Материнським омофором. Ми дякуємо Царицю Небесну за всі милості і віримо, що Її Божественний Син почує звернені до Нього слова шукаючих Істини, і допоможе побачити наші гріхи, а значить врятуватися і знайти життя вічне».

Молитви перед іконою Богородиці «Молченська», яку називають ще «Цілителька», протягом багатьох століть рятують людей від різних хвороб, зціляють не тільки від фізичних, а й душевних недуг, у тому числі недуги гордині та егоїзму.

Прес-служба Запорізької єпархії УПЦ