В Українській Православній Церкві Київського Патріархату заперечують будь-яке відношення до силових захоплень храмів Української Православної Церкви. Про це йдеться у заяві прес-центру, розміщеному на офіційному сайті УПЦ КП.

"Ми відкидаємо звинувачення на нашу адресу в "захопленні храмів", які останнім часом лунають з боку Московського патріархату, як безпідставні. Якщо парафіяни громад УПЦ МП хочуть об'єднатися з Київським патріархатом - вони це роблять за власним волевиявленням, а наша церква, на їх прохання, тільки допомагає захистити їх власне рішення від тиску і провокацій з боку прихильників Московського патріархату", - йдеться в заяві.

Також повідомляється, що УПЦ КП засуджує насильство проти духовенства або храмів УПЦ і підкреслюється, що перехід священиків і громад УПЦ у Київський патріархат може відбуватися тільки на добровільній основі.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 3 жовтня, на зустрічі Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій з українською владою, голова Синодального інформаційного відділу УПЦ єпископ Климент заявив про те, що близько 10 храмів Української Православної Церкви захоплені силою. Він підкреслив, що йдеться "про силове переведення їх в УПЦ Київського патріархату".