е

Віртуальний тур по всім святиням Троїце-Сергієвої лаври - тепер можуть здійснити інтернет-користувачі в будь-якій точці земної кулі. Цей незвичайний проект представили до 700-річчя преподобного Сергія Радонезького в заснованому ним монастирі. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

"2014 - особливий, ювілейний для всесвітньо відомої Троїце-Сергієвої лаври - найбільшого руського монастиря, центру російського православ'я. Тому дуже своєчасним виявилося для нас пропозиція компанії Google", - сказав на презентації скарбник лаври ієромонах Анатолій (Серебров).

"В результаті була створена віртуальна екскурсія по Лаврі та фотоекспозиція "Житіє преподобного Сергія" з описовою частиною. Нам радісно, що тепер кожен користувач інтернету зможе побувати в нашому монастирі", - додав він.

Відео дня

Тривимірний тур дозволяє через інтернет здійснити екскурсію по всьому монастирю, заглянути всередину храмів, включаючи найдавніший Троїцький собор 1420-1423 р.р., побачити срібну раку з мощами преподобного Сергія, ікони Андрія Рубльова. Крім того, оцифровані багато артефактів, пов'язаних з життям преподобного: його особисті речі, що зберігаються в лаврі, фрагменти фресок і мозаїк, книга "Лицьове житіє" Єпіфанія Премудрого.

Віртуальні виставки та екскурсії інтегровані в глобальні карти Google, сайт Троїце-Сергієвої лаври та міжнародну платформу Академії культури Google і будуть постійно доступні інтернет-аудиторії.