5 жовтня митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чин освячення храму на честь ікони Божої Матері «Піщанська» в місті Ізюм Харківської області, після чого звершив у новоосвяченому храмі Божественну літургію.

Вітаючи архієпископа Єлисея, правлячого архієрея Ізюмської єпархії, гостей та прихожан нового храму, Київський святитель побажав усім заступництва Пречистої Богородиці в усіх справах та починаннях. Блаженніший Владика назвав Божу Матір «Скарбницею небесної манни», яка наповнює Божою благодаттю спраглі душі та покриває Своїм всесильним покровом кожного, хто потребує допомоги та підтримки під час несіння свого земного хреста.

Відео дня

Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив керуючого Ізюмською єпархією архієпископа Єлисея орденом апостола Іоанна Богослова ІІ ступеня. Особливі слова подяки Предстоятель  висловив ктитору храму Віктору Вишневецькому і вручив йому ікону Божої Матері «Києво-Печерська». Також Митрополит Онуфрій вручив церковні нагороди тим, хто особливо потрудився у створенні храму.

Після відправи, Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив каплицю в ім’я  святого рівноапостольного князя Володимира, споруджену на честь 1025-річчя Хрещення Русі. По закінченні освячення Блаженніший Владика, звернувся до всіх присутніх зі словами привітання, а також подякував  меценату В’ячеславу Маслову за труди по зведенню каплиці.

***cХрам на честь ікони Божої Матері «Піщанська» у місті Ізюм — перший в Україні, а явлення цієї чудотворної ікони пов’язане з житієм святителя Іосафа Білгородського. Перед своєю блаженною кончиною — у 1754 році — йому був сон, в якому подвижник побачив дивовижну ікону Богородиці з Немовлям і світлим сяйвом, яке відходило від неї. Після прибуття до міста Ізюм єпископ відвідав Вознесенську церкву і з подивом виявив у ній ікону, яку бачив у сні. Святитель Іоасаф виголосив при цьому пророчі слова: «В цьому образі — особлива благодать Божа: в ньому Пресвята Владичиця являє особливу ознаку Свого заступництва для цього міста і цілої країни».

За матеріалами офіційного сайту УПЦ