пр

3-4 жовтня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій з дводенним візитом відвідує Харківську єпархію Української Православної Церкви. Мета візиту – участь у святкуванні 215-річчя Харківської єпархії.

3 жовтня Блаженнішого Митрополита Онуфрія в  аеропорту м. Харкова зустріли:  керуючий єпархією митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій,  архієреї Української Православної Церкви, священнослужителі єпархії, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував за теплий прийом, після чого відповів на питання журналістів.

Відео дня

Предстоятель Української Православної Церкви підкреслив, що прибувши до Харкова, він разом з усіма буде молити Господа, щоб благословення Боже покривало харківську землю та її народ і мир перебував в людських душах та державі.

Цього ж дня Первосвятитель  відвідав храм святих Жінок-Мироносиць, що будується  в сквері Перемоги, за Дзеркальним струменем в центрі Харкова.

Блаженніший  Владика ознайомився з ходом будівництва храму  та відвідав недавно освячений нижній храм на честь святого благовірного князя Олександра Невського.

Увечері Предстоятель Української Православної Церкви прибув до Свято-Благовіщенського кафедральний собор міста Харкова, де відправив святкову Всеношну.

В притворі храму Його Блаженство зустріли: ключар собору протоієрей Іосиф Денькович, священнослужителі Харківської єпархії, гості та парафіяни.

У соборі Блаженніший Владика вклонився місцевим святиням.

За богослужінням Архіпастирю співслужили: митрополити -  Луганський і Алчевський Митрофан, Черкаський і Канівський Софроній, Миколаївський і Очаківський Питирим, Харківський і Богодухівський Онуфрій, архієпископи -  Ізюмський і Куп’янський Єлисей, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Городницький Олександр,  єпископ Ірпінський Климент, духовенство єпархії.

Богослужбові піснеспіви виконав хор Харківської духовної семінарії.

Під час богослужіння  Первосвятитель відвідав могилу  митрополита Харківського і Богодухівського Никодима (Руснака) в нижньому храмі Свято-Благовіщенського собору на честь святителя Мелетія, архієпископа Харківського, де звершив заупокійну літію.

Прес-служба Української Православної Церкви