1

Вийшло в світ нове видання «Єпископ Іона (Черепанов). Пастир і громада: збірник інтерв'ю» до престольного свята Київського Троїцького Іонинського монастиря.

Як повідомляє "Православіє в Україні", книга підготовлена в рамках видавничої діяльності Синодального молодіжного відділу УПЦ і представлена на VIII Всеукраїнській конференції глав і співробітників єпархіальних молодіжних відділів і організацій, що пройшла в Коблево з 30 вересня по 2 жовтня.

У збірник увійшли інтерв'ю різних років, зібрані за одним критерієм: всі вони так чи інакше стосуються взаємовідносин всередині православної громади - настоятеля та парафіян, прихожан між собою, розподілу ініціатив і відповідальності на парафії.

Відео дня

"Яким має бути православний приход? Яка роль священика в житті громади і що мають робити члени?..

Часто запитують: що людям потрібно від священика і в чому завдання настоятеля?.. Людині не так-то багато і потрібно. Він не вимагає, щоб духовний отець був дуже обдарованим, найосвідченим, голосистим. Йому важливо, щоб він у священикові міг хоч трохи бачити образ люблячого Христа. Бачити ту любов, завдяки якій християнство встояло серед усіх гонінь та утисків протягом такої бурхливої багатовікової історії.

Люди в храмі шукають батьківського відношення. Якщо воно буде, то перекриє всі інші можливі недоліки особистості священика. А коли пастир буде мати любов до своїх прихожан, буде ставитися до них як до своїх дітей, то стане для них справжнім добрим пастирем - коли паства знає голос його і за ним йде, причому не будь-куди, а до Христа", - зазначає у передмові намісник Іонинського монастиря єпископ Обухівський Іона.