о

14-16 жовтня в Московській духовній академії відбудеться конференція «Двісті років в обителі преподобного Сергія. Взаємодія духовної та світської освіти в Росії на прикладі Московської духовної академії з початку XIX століття по теперішній час».

Як повідомляє прес-служба академії, конференція приурочена до двох ювілеїв: 700-річчя з дня народження преподобного Сергія Радонезького, засновника Троїце-Сергієвої лаври, і 200-річчя перебування в лаврі Московської духовної академії.

Роботу форуму очолить ректор Московських духовних шкіл, голова Навчального комітету Руської Православної Церкви архієпископ Верейский Євген.

Відео дня

Московська духовна академія була першим вищим навчальним закладом Росії, заснованим грецькими ієромонахами братами Софронієм і Іоанникієм Лихудами в Москві в 1685 році як Слов'яно-греко-латинська академія. Переїзд академії з Москви в лавру в 1814 році став новою віхою не тільки в житті академії, але і всієї російського освіти. У стінах «великої келії преподобного Сергія» вона отримала особливо сприятливі умови як для духовного зростання викладачів і учнів, так і для свого становлення як провідного науково-богословського центру Росії.