Памятник преподобному Сергию Радонежскому открыт в столице Казахстана. Фото: mitropolia.kz

28 вересня в Астані (Казахстан) відбулися урочистості, присвячені 700-річчю від дня народження преподобного Сергія Радонезького.

В цей день Божественну літургію в Успенському кафедральному соборі очолив митрополит Астанайський і Казахстанський Олександр і митрополит Мінський і Слуцький Павел.

На початку Літургії було винесено з вівтаря і встановлено на аналої в центрі храму ковчег з часткою мощей преподобного Сергія Радонезького.

Відео дня

По закінченні Літургії митрополит Олександр привітав всіх присутніх у храмі з урочистостями, присвяченими 700-річчю від дня народження преподобного Сергія Радонезького.

Протягом дня православні жителі казахстанської столиці покланялись ковчегу з мощами преподобного Сергія Радонезького; священнослужителі астанайських храмів звершували перед святинею молебні співу з акафістом.

У той же день на площі перед духовно-культурним та адміністративним центром Казахстанського митрополичого округу в Астані відбулася церемонія відкриття і освячення пам'ятника преподобному Сергію Радонезькому.

Пам'ятник великому Ігумену землі Руської - подарунок Православної Церкви Казахстану від Фонду збереження духовної спадщини преподобного Сергія Радонезького в рік святкування 700-річчя від дня народження Преподобного.

Після того, як з пам'ятника зняли білий покрив, митрополит Олександр прочитав молитву на освячення монумента. Потім глава Православної Церкви Казахстану і Патріарший екзарх всієї Білорусі окропили скульптурне зображення великого Ігумена святою водою.

Ієрархи разом з активістами Астанайського православного молодіжного руху та вихованцями центральної недільної школи випустили в небо білих голубів та повітряні кульки та поклали до пам'ятника букети квітів.

За матеріалами сайту Митрополичого округу в Казахстані