Фото: Одесская епархия УПЦ

В Одесу прибув предстоятель Української Православної Церкви митрополит Онуфрій.

Як повідомили УНІАН в Одеській єпархії УПЦ, Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій прибув до Одеси з першосвятительським візитом.

В аеропорту його зустрічали митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, ректор Одеської духовної семінарії архімандрит Серафім, намісники чоловічих монастирів, духовенство, голова Одеської обласної ради Олексій Гончаренко та ін.

Відео дня

Блаженніший митрополит Онуфрій прибув до Одеси в рамках святкування 190-річчя від дня заснування Свято-Успенського Одеського чоловічого монастиря.

«У своєму первосвятительські слові Блаженніший Онуфрій зазначив, що радий прибути до Одеси, щоб разом з віруючими молитовно відсвяткувати 190-річчя Свято-Успенського монастиря та 20-річчя канонізації подвижника благочестя преподобного Кукші Одеського», - повідомили в єпархії.

Довідка УНІАН. Митрополит Київський і всієї України Онуфрій (Березовський) народився 5 листопада 1944 р. в селі Коритне Вижницького району Чернівецької області. Митрополит Онуфрій був обраний предстоятелем Української Православної Церкви 13 серпня 2014 року на Соборі єпископів УПЦ. Інтронізація відбулася 17 серпня 2014 року.