26-27 вересня  відбувся Первосвятительський візит Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до Полтавської єпархії.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, 27 вересня, в день  Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію в соборному храмі Хрестовоздвиженського жіночого монастиря Полтави.

Перед початком богослужіння біля воріт Хрестовоздвиженського собору свого Предстоятеля зустріли: керуючий Полтавською єпархією митрополит Филип, архієреї з сусідніх єпархій, духовенство, сестри монастиря та чисельні прихожани, які приїхали цього дня до Полтави, щоб разом з Блаженнішим Владикою помолитися в день престольного свята обителі.

Відео дня

Його Блаженству співслужили: митрополит Полтавський і Миргородський Филип, єпископи Новокаховський і Генічеський Філарет та  Кременчуцький і Лубенський Миколай, а також духовенство єпархії.

Після читання Євангелія Предстоятель Української Православної Церкви  звернувся до присутніх зі словом настанови.

По завершенні богослужіння Митрополит Онуфрій очолив Хресний хід довкола собору, благословив віруючих та окропив їх святою водою.

Митрополит Филип звернувся до Блаженнішого Митрополита Онуфрія зі словами вдячності за відвідання  єпархії та піднесені Первосвятительські молитви, та на молитовну згадку передав у дар ікону святителя Афанасія (Вольховського), Полтавського чудотворця, з часткою чесних мощей.

Історія Хрестовоздвиженського монастиря Полтави