Патріарх Московський і всієї Русі Кирил закликав усіх відчути біль українського народу як свою і зробити все можливе, щоб запобігти новій ескалації насильства.

Про це йдеться в його привітанні учасникам XII щорічній сесії форуму «Діалог цивілізацій» (о. Родос, Греція, 25-29 вересня), повідомляє прес-служба Патріарха.

"Викликом для всього міжнародного співтовариства стала і криза на Україні, яка з політичного протистояння переросла у братовбивчу війну. На південному сході країни протягом місяців лилася кров, донині порушуються права людини, люди страждають від ран, хвороб, розрухи, невлаштованості. Багато тисяч біженців залишили свої будинки.

Відео дня

На жаль, ситуація ускладнюється спробами поставити Українську Православну Церкву публічній нарузі, відняти у неї храми і монастирі. Все це - боляче ранить серця мільйонів віруючих, створює загрозу надання конфлікту релігійного характеру. В даних умовах дуже важлива міжнародна підтримка канонічної Православної Церкви на Україні - Церкви-страдниці, Церкви-миротворця.

Закликаю всіх відчути біль українського народу як свою і зробити все можливе, щоб запобігти новій ескалації насильства.

В умовах наростаючої в світі економічної, соціальної та геополітичної нестабільності на всіх небайдужих людей лягає особлива відповідальність за успіх миротворчої місії, яка передбачає спільні зусилля з подолання локальних і міжнародних конфліктів", - йдеться у зверненні.