У Москві відбулося відкриття VI Міжнародного фестивалю православних ЗМІ "Віра і слово".

Намісник Іонинського монастиря очолив молебень перед початком роботи VI Міжнародного фестивалю "Віра і слово" 

Як повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату, його голова Володимир Легойда на офіційному відкритті зазначив, що зараз руйнуються звичні канони журналістики, але сенс професії православного журналіста залишається незмінним.

Відео дня

«Ми живемо в часи, коли розмиваються основи професії, і проблема професіоналізму в ЗМІ стоїть дуже гостро», - заявив голова СІНФО.

«Зараз ЗМІ створюють нову реальність. По суті, ми дивимося на світ очима редакторів новин. Яка тут об'єктивність?», - зазначив В.Легойда.

Він також підкреслив, що христоцентричність православних ЗМІ - це не кількість згадки імені Христа в тексті, але розмова про те, що приводить до Нього, і вкрай важливо не профанувати це поняття.

На думку голови СІНФО, живе свідчення про Христа завжди буде зустрічати опір світу, це не може бути виправданням для непрофесіоналізму православних медіа.

«При цьому не можна говорити і писати про що завгодно, лише б залишатися в тренді. Наші теми - не злободенні, а вічні», - зазначив В.Легойда.

«Жити у Христі - сенс життя кожного християнина, а свідчення про нього -сенс професії православного журналіста», - сказав Легойда.