Намісник Іонинського монастиря Києва єпископ Іона (Черепанов) сьогодні вранці очолив молебень перед початком роботи VI Міжнародного фестивалю православних ЗМІ "Віра і слово" в Москві. Як повідомляє кореспондент УНІАН, у фестивалі беруть участь представники єпархій Української Православної Церкви.

У перший день роботи фестивалю запланована дискусія на тему: «Церква моєї мрії», круглий стіл: «Права людини - межа свободи і свавілля», презентація радіо «Віра», презентація книги «Релігійний вимір журналістики», семінар «Як отримати грант на реалізацію соціально значущого проекту в інформаційній сфері».

Також представники єпархій обговорять теми: "Мови комунікацій православних ЗМІ", "Сімейні цінності в медіа".

Відео дня

Офіційне відкриття фестивалю відбудеться сьогодні ввечері.

Як повідомляв УНІАН, VI міжнародний фестиваль «Віра і слово» пройде з 23 по 25 вересня в Москві, де будуть обговорюватися основні тенденції розвитку православних ЗМІ.

У рамках фестивалю заплановані презентації фільмів і телепередач, обговорення теми "Церква і ЗМІ: взаємні очікування, взаємні претензії".

Фестиваль «Віра і слово» проводиться з 2004 року, це провідний майданчик для діалогу представників православних, світських ЗМІ та єпархіальних прес-служб з усіх регіонів Росії, Білорусії, України, Молдавії, Прибалтики, Казахстану, Середньої Азії та Азербайджану.

Центральною подією фестивалю стане зустріч його учасників з Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом 24 вересня в Храмі Христа Спасителя у Москві. Організатор фестивалю - Синодальний інформаційний відділ Московського патріархату.