Голова Синодального інформаційного відділу Московського патріархату Володимир Легойда на зустрічі з учасниками VI Міжнародного фестивалю православних ЗМІ «Віра і Слово» представив спеціальне видання праці Патріарха Кирила «Свобода і відповідальність: у пошуках гармонії», адресоване учасникам фестивалю, і заявив, що розвиток православної журналістики без слідування меті свідоцтва про Христа - це шлях в нікуди. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

Презентуючи видання, голова Синодального відділу підкреслив, що тема свободи і відповідальності як ніколи актуальна для православного журналіста, дає йому можливість уникнути використання чужих православних традицій при висвітленні суспільно значущих проблем.

«Сенс православного ЗМІ - свідчення про Христа, по суті апостольське служіння. Якщо православне ЗМІ пише переважно про політичні питання або про православну кухню, але не про Христа - то воно марно», - підкреслив В.Легойда.

Відео дня

Голова Синодального інформаційного відділу зазначив, що православна журналістика передбачає рух у глиб, а не в широчінь, вона не може розвиватися екстенсивно, весь час розширюючи тематику в гонитві за аудиторією, навіть якщо це здається ефективним для підвищення популярності видання.

«Коли говорять про кризу православної журналістики, то це не привід для взаємних звинувачень, а можливість переосмислення власної діяльності, зіставлення її результатів з метою свідчення про Христа. І якщо при цьому має місце зниження інтересу до православних ЗМІ - ми повинні сприймати це як професійний і духовний виклик», - підкреслив голова СІНФО.

«Свідчення про Істину ніколи не втрачає актуальності», - сказав Легойда.