1

15 вересня в зону військових дій на Сході України надійшла чергова колона з гуманітарною допомогою.

Як повідомляється на сайті УПЦ, 103 800 кілограмів вантажу, серед якого: продукти, питна вода, одяг та теплі речі зібраний та доставлений місією «Милосердя без кордонів», яка діє під егідою Української Православної Церкви, на чолі з кліриком Київської єпархії протоієреєм Захарієм Керстюком.

До збору допомоги долучились волонтери та парафіяни київських храмів, які збирали продукти біля супермаркетів у місті Києві, а також низка православних парафій з різних куточків України. Зокрема, цього разу до формування більше ніж 100-тонного гуманітарного вантажу долучились православні общини, прості люди та благодійники як з міста Києва, так і з Чернівецької, Рівненської, Вінницької, Чернігівської, Дніпропетровської, Волинської та Черкаської областей.

Відео дня

Колона виїхала із Києва у неділю, 14 вересня, одразу після завершення завантаження та звершення молебню біля храму св. Спиридона Тримифунського, що у Святошинському районі міста Києва.

Після прибуття у зону АТО священики Української Православної Церкви разом із волонтерами відвідали та роздали гуманітарну допомогу у містечках та селах так званої прифронтової зони, які найбільше постраждали від бойових дій, а саме – Волноваха, Маріїнка, Єленівка, Владимирівка, Благодатне. Окрім того, частини гуманітарного вантажу були передані в Первомайськ, Угледар, Донецьк, Торез, Слов’янськ та Ясинувату для дитячих будинків та будинків престарілих.

Частина допомоги була розповсюджена і серед бійців української армії, головним чином теплі речі. Організатори гуманітарної місії розповідають, що у зв’язку з наближенням холодів місцеві жителі та українські солдати мають потребу в теплому одязі, подушках, матрацах, ковдрах, спальниках тощо.

Це вже п’ята поїздка членів гуманітарної місії «Милосердя без кордонів» в Донецьку та Луганську області. Попередньо українські священики та волонтери доставили допомогу в Слов’янськ, Миколаївку, Семенівку та двічі в Лисичанськ, звідки місцеві священики та населення розвозили допомогу по інших містечках та селах області.

Загалом, місія «Милосердя без кордонів», що діє під егідою Української Православної Церкви, зібрала і відвезла на Схід України близько 240 тонн гуманітарної допомоги.